BEKIJK BESCHIKBAARHEID

Curaçao info

Je gaat binnenkort naar het prachtige Curacao! Een eiland dat in het zuidelijke deel van de Caribische Zee ligt en samen met twee andere eilanden (Aruba en Bonaire) deel uitmaakt van de Benedenwindse Eilanden van de Nederlandse Antillen. Je vlucht heb je geboekt via de KLM, Tui of Corendon website. Waar moet je dan verder aan denken?

 

Digitale immigratiekaart

Voor vertrek vul je online jouw immigratiekaart in, de digitale immigratiekaart is voor alle bezoekers van Curacao verplicht en neem je uitgeprint of op je telefoon mee naar de luchthaven. Reis je vaker op en af naar Curacao? Dan kun je ervoor kiezen een bestaande immigratiekaart te ''bewerken''. Door deze optie behoudt het systeem je persoonlijke gegevens en zul je alleen overige informatie moeten wijzigen/aanvullen zoals bijvoorbeeld je vluchtnummer. 

 

Autoverhuur

Ook is het handig om alvast een auto te huren voordat je aankomt op Curacao. Afhankelijk van de periode waarin je Curacao bezoekt zullen veel autoverhuurbedrijven geen beschikbaarheid meer hebben door de drukte op het eiland en grijp je wellicht net mis wanneer je het tijdens je vakantie nog wil regelen. Ook voor het huren van een auto (variërend van een Kia Picanto tot Jeep Wrangler) helpen wij je graag verder, vul hiervoor het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!  

 

Mocht je gebruik maken van een huurauto dan is het wellicht handig om de app Maps.me te downloaden, via deze app maak je offline gebruik van navigatie. Zo kun je het hele eiland rond zonder mobiele data te verbruiken, het gebruik van deze app is gratis. 

 

Valuta

Je kunt op Curaçao overal met Amerikaanse dollars of Antilliaanse Guldens (ook wel ''florin'' genoemd) betalen. Euro’s kunnen echter alleen worden gebruikt om bij de bank te wisselen. Mocht je geld bij de bank willen wisselen, dan wordt er een wisselkoers van 1,78 of 1,82 ANG toegepast, afhankelijk van of je dollars koopt dan wel verkoopt. Echter kun je tegenwoordig eigenlijk op het gehele eiland met je pinpas betalen, wel dien je dan even je pinpas om te zetten naar ''wereldwijd'', ''internationaal'' of ''buiten Europa''. Bij de meeste banken kun je dit gemakkelijk via je app op je telefoon regelen. 

 

Caribe Deluxe 

Mocht je nog op zoek zijn naar een luxe vakantieverblijf op Curaçao, dan hebben wij veel opties voor jou beschikbaar! Zoals luxe villa's en comfortabele appartementen. Deze accommodaties bieden prachtige uitzichten op de oceaan en het eiland, en zijn perfect een geweldige tijd te kunnen hebben met vrienden en familie.